Horecatrends na COVID-19

horecatrends-na-covid-19

De horecabranche heeft wereldwijd ingrijpende veranderingen ondergaan als gevolg van de COVID-19-pandemie. Terwijl de sector langzaam herstelt, worden we getuige van een opmerkelijke verschuiving in horecatrends en -praktijken. Innovatie heeft een centrale rol gespeeld bij het omgaan met de uitdagingen en het aanpassen aan de nieuwe norm. In dit artikel verkennen we enkele van de opkomende horecatrends die zijn ontstaan na COVID-19.

1. QR-menu's en Contactloze Bestellingen

De pandemie heeft geleid tot een grotere focus op hygiëne en minimaliseren van fysiek contact. Een opvallende trend is de adoptie van QR-menu's en contactloze bestellingen. Gasten kunnen nu eenvoudig een QR-code scannen om het menu op hun smartphones te bekijken en hun bestellingen te plaatsen. Dit minimaliseert het gebruik van fysieke menukaarten en vermindert direct contact tussen personeel en gasten.

2. Uitbreiding van Buitenruimtes

Met de behoefte aan sociale afstand is er een grotere nadruk komen te liggen op buitenruimtes. Horecagelegenheden hebben hun terrassen en buitenzitjes uitgebreid om meer gasten veilig te kunnen ontvangen. Buitenruimtes bieden een natuurlijke ventilatie en creëren een aantrekkelijke omgeving waar gasten van de frisse lucht kunnen genieten.

3. Toenemende Nadruk op Hygiëne en Veiligheid

Hygiëne is nu belangrijker dan ooit tevoren. Horecazaken hebben hun schoonmaakprotocollen aangescherpt en benadrukken transparantie in hun inspanningen om een veilige omgeving te bieden. Gasten verwachten niet alleen schone faciliteiten, maar ook zichtbare hygiënemaatregelen zoals handdesinfectiemiddelen en afstandsmarkeringen.

4. Opkomst van Afhaal- en Bezorgdiensten

De sluiting van eetgelegenheden heeft geleid tot een grotere afhankelijkheid van afhaal- en bezorgdiensten. Veel restaurants hebben hun aanbod aangepast om maaltijden aan te bieden die geschikt zijn voor afhalen of bezorgen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe inkomstenstromen en een bredere klantenbasis.

5. Digitale Betalingen en Reserveringen

Contactloze betalingen en online reserveringssystemen zijn prominenter geworden. Gasten kunnen eenvoudig online een tafel reserveren en hun rekening betalen zonder fysiek geld of kaarten te gebruiken. Dit zorgt voor een soepelere en veiligere transactie-ervaring.

 De COVID-19-pandemie heeft de horecasector uitgedaagd om zich aan te passen en te innoveren. Horecatrends na COVID-19 weerspiegelen de verschuiving naar meer hygiëne, veiligheid, en contactloze praktijken. Technologie, zoals QR-menu's en online reserveringen, speelt een cruciale rol bij het creëren van een veilige en comfortabele ervaring voor gasten. Terwijl de sector blijft herstellen, blijft innovatie de drijvende kracht achter het herdefiniëren van de horeca in de nieuwe norm.

Winkelwagen
Aanmelden

Nog geen account?

Home
Shop
Mijn account